Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

evenement

26 januari 2012 – Het Huis van de Poëzie

De enige live-poëzie bloemlezing waar je zelf doorheen kunt lopen Tijd: 20.00 uur (deuren open 19.30 uur) Locatie: Centraal Museum Utrecht Entree: €16,- / €12,50 (studenten) Na de succesvolle lustrumeditie in het stadhuis strijkt het zesde Huis van de Poëzie neer in het Centraal Museum van Utrecht. In deze inspirerende omgeving, vormt de poëzie op donderdag 26 januari, Gedichtendag, letterlijk het middelpunt van de kunsten. Dichters van allure als Rutger Kopland, Tonnus Oosterhoff, Judith Herzberg, Frank Koenegracht en Menno Wigman laten zich omringen door de indrukwekkende schilderijen van Abraham Bloemaert in de tentoonstelling van het Bloemaert-effect, maar ook de rest van het museum zal door dichters als podium gebruikt worden. De dichters van Feest der Poëzie staan in de workshopruimte van de Bloemaerttentoonstelling model om nagetekend te worden, terwijl zij ondertussen gedichten voordragen. De dichters van het Poëziecircus (Daniel Vis, Nadine Ancher, Simon Mulder, Anne Broeksma) schrijven gedichten bij een aantal schilderijen. Deze gedichten worden ten gehore gebracht op de silent-poetry wijze, waarbij de dichter door een microfoon praat en het publiek met koptelefoons langs de schilderijen worden geleid. Het Huis van de Poëzie is een feest waar alle zintuigen bij worden betrokken. Rapper Kapabel, legt met zijn programma ‘De Avonduren’ de relatie tussen poëzie en muziek, Hans Dagelet wekt de dichter die ook in W.F. Hermans huisde tot leven en in de Internationale Kamer van Anna Arov worden grenzen overschreden. Verder presenteert Ingmar Heytze zijn nieuwe bundel ‘Ademhalen onder de maan’en Chrétien Breukers houdt met medesamensteller Philip Hoorne ‘de Nederlandse poëzie in pocketformaat’ ten doop: de bloemlezing die alle andere bloemlezingen overbodig maakt. Met verder: Rutger Kopland, Tonnus Oosterhoff en Menno Wigman.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.