Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

19 september 2016
17:30 - 19:30
Drift 25, zaal 002

Marlene van Niekerk in Lecture Series

Bijzonder nieuws: aanstaande maandag geeft Marlene van Niekerk, docente Creative Writing (Stellenbosch, Zuid-Afrika) en een van de meest prominente Afrikaanse auteurs van onze tijd, een lezing aan de Universiteit Utrecht. De titel van haar lezing is ‘Farewell to the Beautiful Soul: The Quest for an Adequate Poetics for the Anthropocene’. Van Niekerk zal een literair perspectief bieden op het ‘Anthropocene’, een recent in het leven geroepen tijdperk in de geschiedenis van de aarde dat voornamelijk gekenmerkt wordt door de gigantische impact van de mens.

De lezing is onderdeel van de Lecture Series, een reeks seminars bij het masterprogramma Literature Today, maar iedereen is – zonder aanmelden – van harte welkom!

We zien je graag op maandag 19 september, van 17.30 uur tot 19.30 uur aan de Drift 25, zaal 002.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.