Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

4 november 2016
10:30 - 17:15
Amsterdam, KNAW

Erasmus Birthday Lecture door Kathy Eden en masterclass voor studenten

Kathy Eden (hoogleraar Engels en klassieke talen op Columbia University, New York) geeft op 4 november in Amsterdam een lezing ter gelegenheid van Erasmus’ geboortedag: ‘Erasmus on Dogs and Baths and Other Odious Comparisons’. Meer informatie vind je hier.

Eden geeft ook een Masterclass voor (R)MA-studenten en promovendi, ‘Rhetoric, Refutation, and Experience: The Early Modern Connection’.

Taking as its point of departure a brief selection of readings (approx. 50 pages) from ancient rhetoric and philosophy to twentieth-century philosophical hermeneutics, this workshop will explore the status of experience in the early modern period and its investment in the adversarial practice of refutation.

Kandidaten hiervoor kunnen zich aanmelden tot 15 oktober hier aanmelden