Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Nieuws

OnderwijsTopTalentPrijs 2016

In Rotterdam reikte minister Jet Bussemaker op dinsdag 4 oktober jl. de OnderwijsTopTalentPrijs uit. Genomineerd voor de prijs voor het voortgezet onderwijs waren twintig leraren-in-opleiding, onder wie Marieke Jonkers. Marieke werkt op het Lentiz Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen, waar ze is begonnen als muziekdocente. Na de bachelor aan de UU in deeltijd te hebben behaald, volgde ze de educatieve master Nederlands, die ze cum laude afrondde. Als lerares-in-opleiding viel ze op doordat ze in de lesplannen, scriptie en stage een onderzoekende geest combineert met aandacht voor de leerlingen en inspirerende vakinhoud – en dat alles met tomeloze inzet. Scriptiebegeleider Huub van den Bergh en vakdidacticus Erwin Mantingh zagen de prijs helaas aan haar neus voorbij gaan: Koen Ottenhof (UvA), leraar biologie, sleepte die in de wacht met ‘schitterend lesmateriaal’ waarin ‘theorie en praktijk op natuurlijke wijze samensmelten’. Alle veertig genomineerden – er was ook een prijs voor het primair onderwijs – ontvingen een oorkonde uit handen van de minister en gingen met haar op de foto. (Marieke Jonkers staat op deze snapshot vanuit het publiek tweede van rechts.)

OnderwijsTopTalentPrijs