Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Nieuws

Debuut Sven Vitse bekroond door Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen

Ondier omslagSven Vitse, UD bij Moderne Nederlandse letterkunde, heeft voor zijn prozadebuut Ondier een premie en een zilveren medaille toegekend gekregen door de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. De jury, die dit jaar bestond uit Guido van Heulendonck (schrijver), Sigrid Bousset (onafhankelijk curator literatuur), Hans Cottyn (redacteur De Standaard), Ann De Bie (VRT-journaliste) en Johan Vandenbroucke (boekhandel De Zondvloed) koos de verhalenbundel van Vitse uit 137 inzendingen.

Ondier verscheen in 2016 bij Het Balanseer. Het is een drieluik over verbeelding en verlangen. De personages in deze verhalen willen ontsnappen aan de wereld waarin ze leven. Ingeklemd tussen de beelden in hun hoofd en de concrete realiteit zoeken ze hun toekomst in verbondenheid.

Afgelopen zomer presenteerde Vitse zijn verhalenbundel op het Belgische festival Theater aan Zee, zie hier een interview. Vitse ontvangt zijn prijs tijdens de uitreiking op zaterdag 13 mei 2017 om 11 uur in het Concertgebouw in Brugge.