Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Publicatie

Voetnoot over bundel Gerda Blees

Op 22 februari presenteert Gerda Blees haar ‘tragischeverhalenbundel’ Aan doodgaan dachten we niet (Podium) bij boekhandel Aleph in Utrecht. Ze doceert bij onder meer TLC en LAS en werkt momenteel aan een proefschrift over de cognitie van receptief meertalige gesprekken tussen Nederlanders en Duitsers, maar daarnaast is ze al jarenlang als korteverhalenschrijver en dichter actief.

Vandaag werd haar te verschijnen boek al opgemerkt – en lof toegezwaaid – door Arnon Grunberg in zijn dagelijkse Voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant. Het oordeel werd typisch ‘grunbergiaans’ ingekleed, in de vorm van een algemene wijsheid over menselijk gedrag: ‘Zoals mensen de neiging hebben over anderen te oordelen, juist ook als dat niet nodig is, zo wil de lezer over personages oordelen. Het mooie aan deze verhalen is dat Blees de lezer uitnodigt dat oordeel op te schorten.’