Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Onderzoek

Media-aandacht voor straatpoezie.nl

Tijdens de Poëzieweek (26 januari t/m 1 februari 2017) lanceerde Kila van der Starre, promovendus Moderne Nederlandse Letterkunde, de website ‘Straatpoëzie’. De website is onderdeel van Kila’s PhD-onderzoek naar ‘poëzie buiten het boek’ en heeft als doel via crowdsourcing een inventarisatie te maken van poëzie in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen.

Iedereen kan gedichten toevoegen aan de interactieve kaart via dit formulier. Op dit moment staan er meer dan 800 gedichten op de kaart.

Verschillende media schreven tijdens en na de Poëzieweek over straatpoezie.nl en riepen hun lezers of luisteraars op om gedichten toe te voegen aan de database. De artikelen, blogs en radiointerviews leverden stuk voor stuk bijdragen op aan de website.

Die media-aandacht bestond onder andere uit een interview op de website van het NRC en een oproep door het NRC, een interview met NOSHet Parool [te verschijnen], het Nederlands Dagbladhet Algemeen Dagblad (Utrecht), het Algemeen Dagblad (Amersfoort)Nemo Kennislink‘Langs de lijn en omstreken’ op Radio 1 , ‘Wekker-Wakker’ op Omroep Max‘De Ochtend van 4’ op Radio 4 en ‘Radio M Utrecht’. Ook De Telegraaf en Knack schreven over het project.

Online werd er aandacht besteed aan ‘Straatpoëzie’ op de websites van Onderzoeksschool Literatuurwetenschap, DUB, DUICde UU, ifthenisnow.eu, Taaluniversum, Neerlandistiek.nlhet Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Poëzie Encyclopedie, Poëziecentrum Gent, Schrijven Online, BoekennieuwsBoekenpost, Kunst op straat Brabant, Huis voor de Kunsten LimburgINCT Platform voor uitgeefexperts, Ede Stadop de blog van Wouter van Heiningen en Patrick Cornillie en Fabian Stolk, Tzum, Woest en Ledig, ‘Poëzie verrijkt het leven’ en IedereenWetenschapper.