Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Nieuws

Afdeling Nederlands organiseert gloednieuwe zomercursus voor docent-onderzoekers NVT

Goodiebags: bijna klaar.

Van 10 tot en met 14 juli organiseert de afdeling Nederlands in samenwerking met de Taalunie en het Expertisecentrum Literair Vertalen een fonkelnieuwe zomercursus voor docent-onderzoekers die in het buitenland actief zijn op het gebied van de neerlandistiek. Tot voor kort lag de nadruk van de jaarlijkse Taalunie-zomercursussen vooral op de didactiek van het doceren van Nederlands als vreemde taal, maar in de cursus die de Universiteit Utrecht heeft ontwikkeld, staan de wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de neerlandistiek centraal.

Tijdens een intensieve week zullen de deelnemers uit alle windstreken — van Zuid-Korea tot Rusland tot Indonesië — via verschillende lezingen hun kennis updaten van de stand van zaken binnen de Taal- en Letterkunde, maar ook binnen de Vertaalwetenschappen en de Interculturele Communicatie. Daarnaast is er een aanbod aan workshops gericht op het aanscherpen van diverse onderzoeks- en onderwijsvaardigheden.

Zie voor  meer informatie het interview met cursusleiders Bart Besamusca en Femke Essink dat gister in Taalunie:Bericht verscheen: http://taaluniebericht.org/artikel/onderwijs/taalunie-docentencursus-nvt-en-neerlandistiek-actueler-en-breder.

Ook de UU wijdde een nieuwsbericht aan de zomercursus: https://www.uu.nl/nieuws/vernieuwde-taalunie-docentencursussen-nvt-en-neerlandistiek-van-start