Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

evenement

Voorproefje DRONGO Talenfestival: Cecile de Morrée leert je zingen als een middeleeuwer

Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september vindt het jaarlijkse DRONGO talenfestival plaats, dit jaar voor het eerst in de centraal gelegen Utrechtse Beatrixhal, onderdeel van de Jaarbeurs, direct naast het Centraal Station.

Het DRONGO talenfestival heeft véél te bieden. Er zijn talloze voorbeelden en activiteiten te zien, horen en doen waarin de vertaalslag van (taal)wetenschap naar toepassing wordt gemaakt. Ook zijn er veel voorbeelden te zien van methodes waarop vragen uit de samenleving wetenschappelijk worden onderzocht. De deelnemende universiteiten en wetenschappelijke instituten, elk met hun eigen stand, verzorgen samen meer dan vijftig ‘labs’, voorbeelden van live-wetenschap waar iedere geïnteresseerde iets kan leren, maar ook doen. Ze zijn allemaal te vinden op https://www.drongotalenfestival.nl/labs.

De komende weken plaatsen we hier alvast een paar voorproefjes van de workshops en lezingen die je op DRONGO kunt volgen. Vandaag: leer zingen als een middeleeuwer van Cecile de Morrée!

Ga voor meer naar de website: https://www.drongotalenfestival.nl/

NB: Registreren vooraf is verplicht. De toegang is gratis voor studenten. Medewerkers kunnen 50% korting krijgen (5 i.p.v. 10 euro toegang) als ze bij het registreren de volgende code gebruiken: UU#DRONGO2017.