Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

29 september 2017
19:30 - 00:02
TivoliVredenburg

Betweter Festival: Feit & Fictie

Op vrijdag 29 september presenteert de Universiteit Utrecht in TivoliVredenburg het Betweter Festival: de plek waar denkers en dromers elkaar ontmoeten. Dit jaar is het thema Feit & Fictie. Hoe weten we wat waar is in de eindeloze stroom van informatie, hypes en trends?

Naast headliners als Tim Fransen, Jeangu Macrooy, Bas Haring, Tamino en Clean Pete, bieden we het allerbeste uit wetenschap, kunst en cultuur. Ook zijn er een aantal unieke, eenmalige optredens. Rapper Fresku gaat in gesprek met taalwetenschapper prof. Marc van Oostendorp over de invloed van hiphop op de Nederlandse taal. De Utrechtse singer-songwriter Aafke Romeijn onderzoekt met prof. Marieke van den Brink de stand van de vrouwenemancipatie. En literatuurwetenschapper prof. Geert Buelens vertelt samen met het Ragazze Quartet hoe het verhaal van Anne Frank in Sovjet-Rusland een bron van verzet werd.

De aftermovie van vorig jaar geeft een goed beeld van de afgelopen editie. Nu écht zin gekregen? Kaartjes kosten slechts 12,50!