Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Nieuws

Straatpoezie.nl gecrasht door aantal bezoekers

Een Nederlandstalige poëziewebsite die crasht door het aantal bezoekers, dat komt niet zo heel vaak voor. Op vrijdag 15 september gebeurde het met www.straatpoezie.nl. De site was korte tijd niet beschikbaar omdat te veel bezoekers tegelijkertijd rondkeken in de database met gedichten die te lezen zijn in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen.

De website trok vooral de aandacht door een video die op de site en in de app van de NOS was verschenen, waarin promovendus Kila van der Starre, oprichter van straatpoezie.nl, vertelt over de site en haar onderzoek. De afdeling ‘ICT & Media’ van de Universiteit Utrecht merkte de toestroom van bezoekers gelukkig meteen op en voerde enkele wijzigingen door om de site weer toegankelijk te maken.

(tekst loopt door onder video)

De NOS maakte de video met Kila naar aanleiding van het onderzoeksrapport Poëzie in Nederland, dat die week gepresenteerd werd in TivoliVredenburg, voorafgaand aan de Nacht van de Poëzie. Het onderzoeksrapport kreeg ondermeer aandacht in De Standaard, Het Nederlands Dagblad,  De Telegraaf,  Trouw,  Het Dagblad van het Noorden,  Het Leidsch Dagblad en Het Noordhollands DagbladOok op de radio werd aandacht besteed aan de resultaten: Kila werd geïnterviewd bij De Taalstaat en bij De Nieuws BV .

Marc van Oostendorp maakte voor Neerlandistiek.nleen video over het rapport (zie hieronder).