Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Nieuws

Poëzie-doe-boek woorden temmen

Veel mensen zouden meer poëzie willen lezen en schrijven, maar weten niet goed waar te beginnen. Het nieuwste boek van dichtersduo Kila&Babsie (Kila van der Starre en Babette Zijlstra) nodigt de lezer uit om op toegankelijke wijze met gedichten aan de slag te gaan.

Voor het poëzie-doe-boek woorden temmen kozen Kila&Babsie hun 24 Nederlandstalige lievelingsgedichten uit. Van Eva Gerlach, Hans Faverey en Annie M.G. Schmidt, tot Rodaan Al Galidi, Maud Vanhauwaert en Paul Rodenko. Die gedichten combineerden ze met speelse lees-, denk-, doe en schrijfopdrachten en koppelden ze aan 24 tijden en locaties, zodat je op ieder moment, waar dan ook, met poëzie bezig kunt zijn.

Het boek is gericht op iedereen die meer poëzie wil lezen en schrijven. Ook is woorden temmen geschikt voor het onderwijs en poëzieworkshops. Ieder gedicht wordt gekoppeld aan een aantal poëzieanalytische termen die op een laagdrempelige manier worden uitgelegd.

In deze video leggen Kila&Babsie in 1 minuut uit wat het boek precies inhoudt.

Het boek is de eerste uitgave van uitgeverij grange fontaine en werd vormgegeven door De Vormforensen. woorden temmen bevat een poëzieboekenlegger die ook te versturen is als ansichtkaart.

Durf jij het aan om woorden te temmen?

Het poëzie-doe-boek woorden temmen kan besteld worden in iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen en op Bol.com.