Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Vacatures en oproepen

Stage bij Fontaine Uitgevers

Fontaine Uitgevers zoekt meerdere stagiaires.

Werkzaamheden:
Bij Fontaine Uitgevers kun je aan de slag op alle afdelingen: redactie, productie, verkoop en vooral op de afdeling marketing & publiciteit. Daaronder valt onder meer het deelnemen aan redactievergaderingen; nakijken van plotters; meedenken bij samenstellen van marketing- en publiciteitscampagnes; meehelpen met organiseren van events rondom onze auteurs en boeken; bedenken en onderhouden van social media-acties; bijhouden website en social media en contact onderhouden met relevante bloggers; versturen van persberichten en beeldmateriaal  aan pers; invoeren van nieuwe titels in onze systemen en voorbereiden van onze aanbiedingsbrochures.

Doelstelling van de stage:
Tijdens de stage doe je veel ervaring op in een breed scala van werkzaamheden op diverse afdelingen binnen een uitgeverij van geïllustreerde non-fictie, met name culinair. Door tussentijdse evaluatie van de stage heb je de kans je in specifieke richtingen verder te ontwikkelen, wat een steun kan zijn bij het vinden van een baan binnen de mediawereld.

Voorkeur profiel:
HBO/WO media, redactie, marketing

Wat verwachten wij van je?

– Je hebt een proactieve instelling en kan goed zelfstandig werken

– Je bent communicatief vaardig

– Je hebt mondeling en schriftelijk een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

– Je bent stressbestendig en flexibel 

Bedrijfsinformatie:
Fontaine Uitgevers is een onafhankelijke uitgeverij van boeken op het gebied van culinair en lifestyle, geschiedenis en cultuur, wetenschap en techniek, natuur en kind- en jeugd. De nadruk ligt op mooi uitgegeven geïllustreerde boeken met een sterke inhoud. Fontaine Uitgevers bestaat sinds 2002 en is gevestigd in ’s-Graveland.

Stage-gegevens:

– Duur: in overleg 5 tot 6 maanden

– Lengte werkweek: 32 tot 36 uur

– Aanvang: in overleg

Geïnteresseerd? Stuur  je motivatiebrief en CV naar publiciteit@fontaineuitgevers.nl , t.a.v. Majelle Wams (hoofd marketing & publiciteit)

www.fontaineuitgevers.nl