Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

15 - 29 september 2018
Utrecht Centraal Station

Vrouwen die (voor)lezen gezocht – Anna Karenina Marathon

Beste mogelijke voorlezer,

Op zaterdag 15 september 2018 start de Anna Karenina Marathon in het kader van het gloednieuwe International Literature Festival Utrecht (ILFU) dat op dezelfde dag begint. Tijdens deze marathon wordt de wereldklassieker Anna Karenina voorgelezen in zo veel mogelijk talen door 1000 vrouwen op station Utrecht Centraal.

Met het spotlicht op een van de belangrijkste vrouwelijke hoofdpersonen uit de wereldliteratuur nodigen we vrouwen, vriendinnen, collega’s, zussen en Anna’s graag uit om aan te haken bij de marathon en mee te lezen; alle vrouwen kunnen meedoen. Voor deze voorleesmarathon werken we samen met UN Women en vragen we met dit evenement aandacht voor UNESCO’s Global Goal 5: gelijke rechten voor vrouwen en mannen.

De marathon vindt plaats van zaterdag 15 september tot en met woensdag 26 september, elke dag van 11:00 tot 18:00 uur.

Voor organisaties/collectieven is er de mogelijkheid om een of meerdere blok(ken) van een half uur te vullen (een half uur biedt plaats aan 5 à 6 vrouwen). Stuur hiervoor een mailtje naar: annakarenina@ilfu.nl
Individueel aanmelden kan via www.ilfu.nl/anna-karenina-marathon

Voor meer informatie over Anna Karenina en de marathon, evenals het volledige programma van het ILFU, kunt u terecht op: www.ilfu.nl

Met vriendelijke groet,

Fleur van Greuningen
Projectleider Anna Karenina Marathon
ILFU International Literature Festival Utrecht (Het Literatuurhuis)

 Utrecht has been designated a UNESCO City of Literature: www.cityofliterature.nl