Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

13 september 2018
19:30 - 22:00
UCU Auditorium

Maxim Februari 13 september bij UCU

[English below]

 

Word je van lezen een beter mens? Is de mens meer dan een verzameling data?

Schrijver, columnist en filosoof Maxim Februari (1963) spreekt over deze en andere vragen op donderdag 13 september bij University College Utrecht. Agnes Andeweg (UCU) interviewt hem over zijn werk en loopbaan, Februari leest voor en gaat in gesprek met het publiek.

UCU leest Februari’s roman The Book Club (oorspr. De literaire kring) tijdens het leesevenement One Book One Campus. Deze avond staat open voor alle belangstellenden, je hoeft het boek niet van te voren gelezen te hebben.

Met live muziek door UCU-studenten, boekverkoop door Savannah Bay en borrel achteraf. De voertaal is Engels.

Datum: donderdag 13 september 2018

Locatie: UCU Auditorium, Kriekenpitplein 1, 3584 EC Utrecht

Aanvang: 20.00 uur; 19.30 uur zaal open

Tickets: 6 euro. Tickets zijn hier online verkrijgbaar.

Facebookevenement: klik hier.

Writer’s visit: Maxim Februari

Maxim Februari

Maxim Februari. Picture from www.maximfebruari.nl

As part of UCU’s Lustrum celebrations and One Book, One Campus, Maxim Februari will be visiting UCU on Thursday night 13 September. Save the date!

In the weeks leading up to his visit, campus will be buzzing with activities, workshops and discussions. You will get your copy of the selected novel, The Book Club, at the start of the semester.

One Book, One Campus at UCU

All UCU students, teachers and staff are invited to participate in a communal reading event at the start of the new academic year: One Book, One Campus. It will be the first One Book, One Campus event in the Netherlands!

The purpose of One Book, One Campus is to stimulate conversations on current social issues, to enjoy reading together and to enhance the social and intellectual community at UCU. Let’s turn UCU into a giant book club….

About the novel

The Book Club is an engaging novel about the power of the elite, about global trade and local responsibility, and about reading fiction. 30-year old Teresa Pellikaan gradually discovers a dark secret in her village when the local book club refuses to read the bestseller of her former classmate Ruth Ackermann.

“Sooner or later every person with a sense of responsibility joins a book club” (Randolf Pellikaan, Teresa’s father and a lawyer).

About the author

Maxim Februari (1963) is a Dutch novelist, essayist, and columnist. He holds degrees in Law, Art History and Philosophy, and wrote a PhD on the limitations of rationality in economics. He is a member of the Dutch Expert Group Aviation Safety. Currently, he is highly engaged in the debate about datafication, information and privacy. Two of his books have been translated into English: The Book Club (2010) and The making of a man: notes on transsexuality (2015).

One Book One Campus is organized as part of Utrecht Unesco City of Literature.

Start date and time: 13 September 2018 20:00
End date and time: 13 September 2018 22:00
Entrance fee: €6,-