Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

11 - 13 oktober 2018
Tolhuistuin, Amsterdam

Read My World 2018: literatuur uit Turkije

Read My World is hét Amsterdamse internationale literatuurfestival dat jaarlijks in de Tolhuistuin plaatsvindt. Het driedaagse festival concentreert zich op literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op deze gebieden, van binnenuit, via de literatuur. Dit jaar is het thema: Turkije

Te gast dit jaar zijn onder anderen: Niña Weijers, Ellen Deckwitz, Fatma Aydemir, Sema Kaygusuz, Seray Şahiner, Burhan Sönmez, Nadia Moussaid, Maurits de Bruijn, Nazmiye Oral, Funda Müjde, Samora Bergtop, Fréderike Geerdink e.v.a.

Tijdens de zesde editie van het festival op 11, 12 en 13 oktober 2018, staat de literatuur uit Turkije centraal.

Website en kaartverkoop via www.readmyworld.nl