Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

Symposium vrouwengeschiedenis

De Stichting Vrouwengeschiedenis van de Vroegmoderne Tijd organiseert in samenwerking met de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een symposium met als thema Vrouwengeschiedenis als bron van inspiratie. Er is onder andere aandacht voor achttiende-eeuwse romanschrijfsters, het auteursportret van Betje Wolff en het toneel van Vondel. Onder de sprekers zijn ook Jeroen Vandommele (voormalig docent bij onze afdeling vroegmoderne letterkunde, nu conservator moderne handschriften bij de KB) en docent vroegmoderne letterkunde Nina Geerdink.

Het volledige programma vind je hier. Aanmelden kan nog tot 14 november.

Symposium Vrouwengeschiedenis als bron van inspiratie

Vrijdag 16 november 2018, 10.30 – 17.00 uur
Aula van de Koninklijke Bibliotheek, Den Haag