Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Nieuws

Nieuw Reinaert-prentenboek

Het middelnederlandse epos Van den vos Reynaerde is weer een moderne bewerking rijker. Het tot de verbeelding sprekende verhaal over de sluwe vos, verplichte kost voor elke neerlandicus, is door de eeuwen heen al talloze malen hertaald en ‘hervormd’. Er zijn films en toneelstukken over Reinaert, romans, en zelfs een rap. De meest recente toevoeging aan dit lijstje is een prentenboek voor jong en oud. Het is geschreven door Koos Meinderts en er werkten twintig verschillende illustratoren aan mee. Op de website van de Belgische VRT wordt de aantrekkingskracht van de vos en specifiek dit prentenboek geduid naar aanleiding van het succes: de bijdrage kopt ‘Prentenboek Reinaert de Vos verovert Nederland’.