Vacatures en oproepen
Universitair Docent Moderne Letterkunde (0,4fte)
De Open Universiteit (OU) is op zoek naar een Universitair Docent Moderne Letterkunde (0,4fte).
Bron: https://www.academictransfer.com/nl/53506/universitair-docent-moderne-letterkunde-04fte/
Geplaatst: 18 maart
Deadline: 1 april
Locatie: Heerlen
FUNCTIEOMSCHRIJVING
Als universitair docent verzorgt u onderwijs aan bachelor- en masterstudenten op het gebied van de Moderne Letterkunde. U begeleidt studenten, corrigeert werkstukken en vaardigheidsopdrachten. U bereidt tentamenopdrachten voor op het gebied van Nederlandse letterkunde en cultural memory.
Deze vacature kan eventueel samen worden vervuld met de vacature van universitair docent postkoloniale literatuur (vac. nr. FAC/CenR/19022).
FUNCTIE-EISEN
U bent afgestudeerd en gepromoveerd op het gebied van de Moderne Nederlandse letterkunde. U heeft ervaring in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. U bent bij voorkeur in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO). U heeft aantoonbaar belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs, in het bijzonder het gebruik van ICT. U heeft uitstekende communicatieve vaardigheden, bent gemotiveerd, enthousiast en daadkrachtig. U kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
ARBEIDSVOORWAARDEN
Het salaris voor deze functie wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld overeenkomstig schaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.978,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.
De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.
Het dienstverband is tijdelijk tot 1 september 2019 in verband met vervanging wegens zwangerschapsverlof.
WERKGEVER
Open Universiteit
Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken 655 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma’s met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.
Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).
AFDELING
De faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen (CenR)
De faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen (CenR) houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van cultuurwetenschappen en rechtswetenschappen. In deze twee wetenschapsgebieden biedt zij bachelor- en masteropleidingen aan. De faculteit streeft naar integratie van inhoudelijke en onderwijskundige vernieuwing van het onderwijsaanbod, waarbij een sterk accent wordt gelegd op digitale hulpmiddelen en een elektronische leeromgeving.
Het bachelor- en masteronderwijs van het wetenschapsgebied Cultuurwetenschappen bevat disciplinaire en interdisciplinaire cursussen uit de disciplines filosofie, (cultuur)geschiedenis, kunstgeschiedenis en letterkunde. In deze onderwezen vakgebieden vindt onderzoek plaats dat is ondergebracht in het programma ’Waarde en waardering van cultuur’.
ADDITIONELE INFORMATIE
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met mw. dr. E.H.R. Duyvendak, universitair hoofddocent en vakgroepvoorzitter Letterkunde, tel.: 045-5762443, e-mail: lizet.duyvendak@ou.nl of met mw. dr. M.F. Winkler, universitair docent letterkunde, e-mail: marieke.winkler@ou.nl.
Meer informatie over de Open Universiteit kunt u vinden op onze website: http://www.ou.nl
LET OP: de hierboven vermelde e-mailadressen zijn uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van nadere informatie over deze vacature. U wordt dringend verzocht om uitsluitend te solliciteren via het bij “Procedure” vermelde e-mailadres.