Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

8 mei 2019
19:15
Drif 21, 0.32

Debat: De neergang van het Nederlands?

Op 8 mei a.s. organiseren Corine Gerritsen en Rutger Postma (honoursstudenten Geschiedenis-Kunstgeschiedenis) een debat over de positie en toekomst van de Nederlandse taal. Het toenemende gebruik van voornamelijk de Engelse taal in de academische wereld en in de hele maatschappij, roept de vraag op hoe het gesteld is met het Nederlands. Verkeert de Nederlandse taal in een crisis? Heeft onze taalnog wel een plek in de toekomst? Praten we later alleen maar Engels met elkaar?

Aan de hand van enkele prikkelende stellingen wordt dit debat geopend. Verschillende perspectieven komen aan bod en worden verdedigd door een prachtig palet aan gastsprekers, namelijk: Els Stronks, Marijk van der Wende, Eric Hendriks en Frans Willem Lantink.

Heb jij ook iets te zeggen over het Nederlands? Of word je er graag over geprikkeld? Kom dan vooral langs! Kijk voor meer actuele informatie vooral ook op het Facebook-evenement.