Logo Universiteit Utrecht

UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

5 november 2019
12:30 - 19:00
Drift 21, Utrecht

SYMPOSIUM | Uitgesproken poëzie: over poëzievoordracht in de klas

Poetry slam is al jaren in opkomst, terwijl de kunst van het memoriseren en declameren tegenwoordig geen vaste plaats meer heeft in de klas. Poëzie bestaat niet alleen uit woorden, maar net zo goed uit klank, ritme en melodie.
 
Daarom organiseren Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Universiteit Utrecht op dinsdag 5 november 2019 ‘Uitgesproken poëzie, over poëzievoordracht in de klas’. Na het succesvolle symposium ‘Als je goed om je heen kijkt: over poëzie in de klas’ richten we ons dit jaar dus opnieuw op de kracht van poëzie buiten de bundel: de hardop en luidkeels uitgesproken poëzie. Het symposium is interessant voor docenten in het voortgezet onderwijs en leerkrachten in het primair onderwijs.
 
De middag biedt alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het nut van de voordracht en de kracht van de declamatie. We laten docenten aan het woord die met poëzievoordracht werken, wetenschappers die de voordrachtcultuur (willen) bestuderen, en, niet in de laatste plaats, de voordrachtskunstenaars zélf.