UU blog / Nederlandse Taal en Cultuur

Agenda

17 oktober 2023
Universiteit Utrecht

Uitnodiging speciale lezing Afrikaans

Op dinsdag 17 oktober 2023 zal professor Willie Burger van de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika) een bezoek brengen aan de Universiteit Utrecht. Tussen 9:00 en 10:00 uur (a.m.) houdt hij bij de opleiding Nederlands een lezing over Afrikaans als contactletterkunde. Er is ook ruimte voor vragen.

Prof. Willie Burger is specialist op het gebied van de Afrikaanse letterkunde. Het Afrikaans is een van de grootste van de twaalf officiële talen in Zuid-Afrika. Het heeft sterke wortels in onder meer het Nederlands dat in de zeventiende eeuw in de VOC-nederzetting aan de Kaap de Goede Hoop gesproken werd. De lezing van prof. Burger is een bijzondere kans om met een kritisch specialist kennis te maken.

Prof. Burger wordt voor zijn lezing vergezeld door prof. Margriet van der Waal, bijzonder hoogleraar Zuid-Afrikaanse taal, cultuur, en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Studenten en collega’s zijn van harte uitgenodigd voor deze bijzondere ontmoeting; graag tijdig aanmelden bij Tycho Maas op t.a.j.maas@uu.nl voor de exacte locatie.